Jul?, Rapper MC Einar.

Og ja, det er allerede nu i starten af november, at de første julereklamer er klar i England. Her er der stor tradition for, at aviserne skriver om reklamerne. Og ligesom det er vigtigt, hvilken sang der bliver nummer 1 til jul på hitlisten, så er der også kamp om, hvilken reklame, der rammer tidsånden og folkesjælen bedst.

For mig er det ingen tvivl, om at Shelters reklame med den hjemløse pige, der mest af alt ønsker sig et hjem, er den reklame, der rører mig mest. Det handler ikke om forbrug og fråds, men om helt basale behov hos børn. Med humor og hjertevarme får den spredt budskabet, men det er også en barsk video.Det er svært at tro, at en reklame fra supermarkeskæden Marks and Spencer skulle være kontroversiel. Men kæden har været ude at undskylde. Se reklamen. Kan du spotte problemerne? Ellers er der et hint her.


Der er i hvert fald grobund for diskussion om, om reklamens budskab hænger sammen med julens budskab.

Er dine elever vilde med Shaun the Sheep (Frode får), er Barbours (dem med oilskinsjakker) et must watch.Sainsbury’s er sjov og charmerende. Rick Astley medvirker i reklamen, og der er lidt ordspil på hans store 80’er hit.


80’er-hits går igen i mange af reklamerne.

I det hele taget spiller sangenes tekster ofte sammen med reklamernes billedside. Det kunne man sagtens lade eleverne arbejde med.

Jeg har samlet 14 reklamer til dig i et slideshow, som du kan tage en kopi af. Fordelen ved at sætte YouTube-videoer i et slideshow er, at du slipper for reklamer – altså dem, vi ikke gider se.

Tag en kopi af Christmas Ads 2023 (du skal have en Google-konto)

Du finder tidligere posts om Christmas Ads nedenfor.
  • Share: