Som IT-vejleder er noget af det bedste, når man har lejlighed til at dele noget, man selv er begejstret for, med kollegerne.

I en travl hverdag er det svært at finde tid. Derfor tænkte jeg i år, at julefrokosten for personalet var det oplagte tidspunkt at afholde en hands-on-it-worskshop.

Som tænkt så gjort.

Sammen med en kollega lavede jeg et digitalt escape room til vores øvrige kolleger.

Normalt er digitale escape rooms egentlig en stillesiddende aktivitet; men vi havde i escape-roomet lavet hints til 12 lokationer på skolen, hvor selve opgaverne så var. Så både gamle og nye(re) kolleger fik set det meste af skolen.

Sidste post, når man havde gennemført, var at man skulle give highfives til to navngivne kolleger. Så de, der først fik givet highfives, havde vundet.

Det fede ved escape rooms er, at man er nødt til at samarbejde og udnytte hinandens forskellige kompetencer for at vinde.

Opgaverne var A3-ark med ord, billleder og kortlinks. Det kunne sagtens være lavet i Google Docs; men så snart der skal indsættes den mindste grafik, synes jeg, at Google Slides er 10 gange nemmere, fordi man let kan flytte på både billeder og tekst.Opgaverne til escape-roomet kan du tage en kopi af her (du skal være logget ind på google). Svarene til opgaverne står i talernoterne.

Holdene til opgaverne lavede vi på gammeldags manér. Man skulle trække et billede på en lap papir. På gulvet i kantinen lå store versioner af matchende billede, og der havde trukket samme lod, var man på hold med.

Det digitale kommer ind på den måde, at billederne til lodtrækning var fundet på siden thenounproject.com, så der var et ensartet look. Og forud for udklipning af lodder, havde vi sat ikonerne ind i en tabel på Google Slides.

Du er velkomment til at tage en kopi af vores lodtrækningsbilleder her. Husk du skal være logget ind på Google.

En af posterne var i øvrigt en skærmoptagelse af en julesang sat ind i readsy.co, der er en side til at træne læsehastighed.

Så for at summere op, så fik mine kolleger set og brugt:

  • Digitale escape rooms
  • kortlink.dk
  • readsy.co
  • nounproject

Jeg håber, de havde det sjovt, og at de slet ikke opdagede, at de var på workshop.  • Share: