Google Slides kan så meget mere end at være et præsentationsværktøj.

I samfundsfag arbejder vi med ideologier, og eleverne skal placere folketingets partier i forhold til, hvilke af de 3 klassiske ideologier de ligger tættest på.

Jeg har lavet en trekant i slides, hvor hver vinkel er en ideologi. Problemet er bare, at både tekst og figur let flytter sig, hvis man skal sætte noget oveni.Jeg vil derfor gerne have nogle af objekterne til at stå fast, så de ikke kan flyttes.

Det gør jeg ved at downloade slidet.

Jeg går op i “Fil” og vælger “Download” og “JPEG-billede.”Herefter indsætter jeg et nyt tomt slide.

I det nye slide vælger jeg “Dias”, “Skift baggrund” og så uploader jeg det billede, jeg downloadede ovenfor.

Herefter sletter jeg det øverste slide, hvor objekterne kan flyttes.Jeg har nu en baggrund, hvor objekterne ikke er flytbare.

Nu skal jeg så indsætte de objekter, der skal flyttes rundt på.

Jeg finder de forskellige partier-bogstaver ved at google dem. Herefter downloader jeg billederne af partibogstaver og kører dem gennem remove.bg, så baggrunden fjernes. De downloadede billeder indsætter jeg så i slidet, hvorefter jeg tilpasser størrelsen.Samme princip er brugt i dette slide, hvor eleverne skal placere partierne efter, om de er en del af rød blok eller blå blok.Min kollega Martin Hejborg Kristensen har lavet et simpelt tidslinjespil efter samme princip – blot er billederne skiftet ud med tekstbokse, der altid er flytbare. Tidslinjen ligger fast.Du kan tage kopier af de tre slides nedenfor, hvis du har en Google-konto.

Tag kopi af slide med partier og ideologier

Tag kopi af slide med rød blok og blå blok

Tag kopi af slide med tidslinjespil


Princippet med fast baggrund og flytbare elementer kan du også se brugt på anden måde i spillene Lyrics Race og Juleræs.

  • Share: