Jeg har fået en ny klasse i engelsk. Vi skal have et forløb om “Music and musical heroes.”

For 5 år siden havde jeg startet sådan et forløb med en fælles brain storm, men jeg oplever i stigende grad, at det bliver sværere at få elever til at tale i plenum i klassen.

Så jeg har lagt hovedet i blød i forhold til, hvordan jeg får alle elever til at deltage aktivt, så vi får en god opstart på forløbet.

Jeg ved godt, det er ananas i egen juice, men for at få inspiration scrollede jeg tidligere blogindlæg igennem. Jeg fandt juleræset. Jeg har ikke haft elever endnu, der ikke synes, at det er sjovt.

Forberedelse: Print opgavesæt, så der er et sæt til hver gruppe.

Du kan tage en kopi af opgaverne her,
hvis du har en Google-konto

Opgaver som PDF


Del eleverne ind i grupper. Jeg sætter gerne grupper tilfældigt sammen. Hertil bruger jeg ofte gruppegeneratoren, der er indbygget i MinUddannelse.

Tag spillepladen op på smartboardet. Du kan spille med 4, 5, 6 eller 7 grupper. Slet de spilleplader, du ikke skal bruge.

Du skal ikke starte diasshowet, for så kan du ikke flytte brikkerne. I stedet kan du skjule de forskellige menuer i siderne.


Lad grupperne vælge en sanger som spillebrik. Stil brikkerne på banen før nummer 1. Slet de brikker, der ikke skal bruges.
Læg opgaverne til hver gruppe med bagsiden opad på dit bord. Eleverne må kun tage en opgave ad gangen og alle skal starte på samme tid (begge dele er ret vigtigt, hvis de ikke skal blive uvenner).

Grupperne må ikke have adgang til en computer. De skal kun bruge deres hjerner, hukommelse, samarbejdsevner og en blyant.

Gruppen læser sammen teksten og skriver den del af teksten, der mangler i en sang. Herefter går man op til læreren. Hvis svaret godkendes, rykker gruppens brik et felt frem på spillepladen. Herefter må eleverne tage en ny opgave i deres bunke.

Instruer på forhånd eleverne i at stå i kø, hvis flere grupper skal have godkendt et svar på samme tid (tro mig, det plejer at være nødvendigt). Og maser man sig foran, sendes man bagerst i køen.
Den gruppe, der først har besvaret 11 spørgsmål, har vundet spillet. Når du trykker på “We are the champions”-billedet, kommer man ind på en side, hvor man kan afspille sangen. Bare tryk på den store knap.Når spillet er slut, kan du få slideshowet tilbage i originaltilstand ved at gendanne originalversionen. Det gør du således

  1. Gå op i “Fil”
  2. Vælg “Versionshistorik”
  3. Vælg “Se versionshistorik”
  4. Klik den version du vil bruge
  5. Vælg “Gendan denne version”
  6. Tryk “Gendan”


Du kan tage en kopi af spillepladen her,
hvis du har en Google-konto

Du kan tage en kopi af svarnøglen her,
hvis du har en Google-konto


Jeg kan egentlig godt være i tvivl om, om eleverne kender sang nummer 11, men den skulle være en af de mest spillede på TikTok.Personligt ville jeg vælge Dolly Parton som min spillebrik anytime! Hvem ville du vælge?


  • Share: