I et par måneder har det været muligt at bruge funktionen gruppeopgaver i MinUddannelse, og jeg er topbegejstret! Jeg kan kun anbefale dig at gå i gang med at prøve.

I al sin enkelhed opretter du en afleveringsopgave i MinUddannelse, helt som du plejer. Dog er der nu tilføjet den funktion, at eleverne kan aflevere i grupper.

Før denne funktion har eleverne naturligvis stadig kunnet arbejde og aflevere i grupper, men der har jeg altid skullet udpege en elev, der var ansvarlig for afleveringen.

Det har været lidt svært at have overblik over, om alle grupper har afleveret, fordi jeg både har skullet huske, hvem der var i gruppen, og hvem der skullet aflevere.

Derudover er det også sket, at den elev, der skulle aflevere, har været fraværende og glemt at aflevere – og så har gruppens besvarelse manglet.

Alt dette er nu fortid.


I nedenstående eksempel er klassens elever inddelt i 6 grupper. Jeg får her helt samme overblik over, hvem der har afleveret eller ej, som hvis eleverne skulle aflevere individuelt, da 6 grupper, giver 6 besvarelser.


Jeg kan vedhæfte et dokument fra drev som ved ordinære afleveringsopgaver. Normalt får hver elev en kopi af dokumentet. I gruppeafleveringen får alle grupper en kopi af dokumentet, men alle elever har redigeringsrettigheder til dokumentet. Og har en elev afleveret, har har hele gruppen afleveret.

Når man klikker “Vis besvarelser” kan man se alle grupper og gruppemedlemmer. Eleverne kan dog kun se, hvilken gruppe de er i ud fra tallet; men de kan ikke se, hvem de er i gruppe med. Så når opgaven introduceres, viser jeg altid besvarelserne (der jo ikke er afleveret endnu), så eleverne har overblik over dette.


Det allerbedste er dog, at man kan generere grupperne, når man opretter opgaven. Man kan både selv trække eleverne til grupperne med musen; eller man kan lade MinUddannelse generere grupper ved at klikke på “Fordel elever.”


Er der elever, der ikke skal arbejde sammen, kan man let bytte om på eleverne i grupperne, ligesom man kan fjerne de elever i gruppen, der skal arbejde som solister. Dvs. der kan både være gruppe- og soloafleveringer i samme opgave.

Du kan redigere i grupperne, så længe eleverne ikke har været inde på opgaven. Så opdager du, at en elev er fraværende, kan du bare fjerne ham/hende fra en gruppe.

Hvis det er vigtigt, hvem eleverne er sammen med, laver jeg grupperne i forvejen. Er det mindre vigtigt, laver jeg dem på storskærm foran eleverne. Men i begge tilfælde går det virkelig hurtigt.

I Google Classroom er der også mulighed for gruppeafleveringer. Men det er helt anderledes tungt, fordi hver gruppe skal have deres egen kopi af dokumentet, som man så skal lave på forhånd i drev, hvor MinUddannelse jo bare laver en kopi til hele gruppen. I Google Classroom skal læreren selv lave grupperne, mens der er flere muligheder og langt færre klik i MinUddannelse. Når det gælder gruppeopgaver vinder MinUddannelse i høj grad på point.

Du finder en vejledning til gruppeopgaverne, når du logger ind på MinUddannelse.

  • Share: