Alting starter med begyndelsen, og vi lærere ved jo godt, at hvis vi kan vække elevernes nysgerrighed, når vi starter et ny forløb, så er vi godt på vej.

Det er ikke min erfaring, at det i sig selv motiverer elever vanvittigt meget, hvis et forløb startes med at tale mål for undervisningen og tegn på læring. Der kan være mange gode grunde til at indvie eleverne i, hvor vi sammen er på vej hen, men virkelyst giver det sjældent, hvis det er det, der er oplægget til et forløb.

Sidste forår startede jeg et forløb i “Guns and violence” i engelsk med, at eleverne lavede et digitalt escape room, hvor de skulle forhindre et skoleskyderi. Undervejs i forløbet blev de kort introduceret til elementer, som vi senere skulle arbejde med i forløbet. Da de jo ikke kendte elementerne, skulle de google sig frem til svarene.Det hele sluttede med, at de skulle se en Ted Talk med Sue Klebold, som de skulle besvare spørgsmål til til næste time – altså helt traditionel undervisning.Og det er i virkeligheden kernen i at bruge digitale escape rooms i undervisningen. Du skal ikke ud at opfinde den dybe tallerken igen. Brug de materialer, du ved, der virker – og som du har brugt før. De skal bare serveres på en lidt anden måde.
Du kan prøve escape roomet nedenfor (jeg beklager, hvis der er tyrk-fjel, jeg har overset i farten). Henvis ikke dine elever til denne side.

Du skal kopiere URL’en til hjemmesiderne i formularen for at komme til spørgsmålene.

Escape Roomet er lavet med de to Google programmer Google Sites og Google Analyse.

Jeg har lavet online kurser til begge programmer.

Find kursus i Google Analyse her. – Særligt, hvordan du deler en formular med dine elever – og hvordan du ser deres resultater.

Find kursus i Google Sites her.

Find vejldning til, hvordan du selv laver digitale escape rooms her ved hjælp af Google Analyse og Google Sites

Du kan kan kopiere Google Analyse-formularen her, hvis du gerne vil have din egen version til dine elever.

Du kan kopiere et link til spillet til dine elever her, hvis du ikke lige selv kan finde ud af Google Analyse.

  • Share: