Nederst i dette indlæg følger en trin-for-trin-vejledning i at lave hjemmesider med New Google Sites.

New Google Sites er så let, at selv en elev i 2. klasse vil kunne lave sin egen hjemmeside.

Det mener jeg helt bogstaveligt. Min søn fik en bærbar computer i julegave af et hold bedsteforældre, og første juledag gik han i gang med at lave en hjemmeside om fodbold.

Han arbejder ikke med Google Education i skolen, ligesom han langt fra har ubegrænset skærmtid. Alligevel tog det ham kun 5-10 minutter selv at finde ud af at indsætte tekst og billeder.

Han er altså lavet tonsvis af danskarbejde i ferien helt frivilligt.

Fordelen ved at bruge New Google Sites er, at du kan

  • dele siden med andre – ligesom Google Docs – så flere kan skrive på siden på samme tid
  • sætte begræsninger på i forhold til, hvem der kan se siden. Så er den ikke offentligt tilgængelig for hele verden
  • Hvis eleverne i forvejen er vant til at arbejde med Google Drev og resten af Google Education, vil de lynhurtigt kunne finde ud af systemet.
  • Det er fuldt integreret med andre Google-produkter, så der kan indsættes billeder og tekster fra Google Drev.
  • være sikker på, at du overholder overholder GDPR-reglerne, da din skole har databehandleraftale med Google Education, hvis I i forvejen bruger Google-pakken

Jeg ved godt, at der findes andre gode steder til at lave gratis hjemmesider – fx. Wix. Der er ingen tvivl om, at hjemmesider på Wix bliver superflotte, og at de ser professionelle ud. Men med mindre din skole har en databehandleraftale med Wix, så er det no-go, som det hedder på nudansk.

Ulempen er, at designet er meget fastlåst, og at hjemmesiden ikke kan ret meget i forhold til andre hjemmesider. Personligt synes jeg dog, at det er let at vende ulemperne til fordele netop i skoleregi. Jo yngre skolebrugerne er, jo mere vigtigt er det, at programmet er enkelt og let at bruge, så man kan komme i gang og ikke lader sig stoppe af tekniske udfordringer.

Når appen hedder New Google Sites, er det fordi, der også er noget, der bare hedder Google Sites. Der er nogle forskelle og fordele og ulemper ved at bruge det ene frem for det andet. Men New Google Sites er i mine øjne det mest brugervenlige i forhold til elever. Desuden er Google Sites på vej ud, så der er ingen grund til at bruge krudt på det.

Jeg har lavet et online-kursus om New Google Sites i New Google Sites. Kurset er i første omgang målrettet lærere, der ikke har prøvet at arbejde med hjemmesider før.

Øverst i højre hjørne er en menu. Kører du musen henover pilen ved siden at teksten “startside”, ser du de forskellige menu-punkter. Det er ikke sikkert, at du behøver at gå gennem alle punkter.

Du finder kurset her

  • Share: