Der kan være meget læring i at lade eleverne lave quizzer til hinanden, men vidste du, at det faktisk er lidt lakrids (som det hedder på nudansk) at lade sine elever lave deres quizzer i Kahoot?

Det skyldes EU’s GDPR-regler. Når elever skal logge ind på noget, er det som tommelfingerregel ikke lovligt at bruge i undervisningen, medmindre at man har en databehandleraftale med siden. Og det er så bøvlet at lave databehandleraftaler, at det sjældent lige er noget skolen har med alle mulige forskellige sider. Hvis du er i tvivl, så tjek med PLC på skolen.

Til gengæld kan du være helt sikker på, at der er helt styr på GDPR, hvis din skole har en aftale med SkoleTube. Og her har man i det seneste år haft adgang til AhaSlides.

Som navnet antyder er det et præsentationsredskab; men det har også indbygget quiz-funktion, ligesom eleverne undervejs kan stille og svare på spørgsmål med mere. De interaktive muligheder minder på mange måder om de funktioner, man også finder i Peardeck.

Prøv Aha-Slides på din telefon eller computer. Skriv ahaslides.com/BOIU i adressefeltet.


Ligesom i Kahoot er der Multiple Choice-muligheder, men quizdeltagerne kan også skrive et korrekt svar eller vælge mellem billeder som svar.


Du må så til gengæld undvære Kahoot!-melodien. Personligt er det ikke et savn.

Omvendt kan eleverne vælge deres egen avatar, når de logger sig på. Det ved jeg fra Blooket, at de elsker.Der er masser af andre sjove funktioner i Ahaslides. Men start med at lave en quiz, så finder du hurtigt ud af resten.

Vejledning til quiz i Ahaslides (link til slideshow)

Vejledning til quiz i Ahaslides (PDF til print)Husk dog, at du som lærer stadig gerne selv må lave quizzer i Kahoot! Du kan også lade eleverne lave en i fællesskab på dit kahoot!-login, hvis du er skarp på at bruge Google Analyse.

  • Share: