Går du med skridttæller, så du ved, om du får gået 10.000 skridt om dagen? Mange af os gør, og på en god arbejdsdag med gårdvagt, når jeg let dagens mål.

Man bliver dygtig til at skrive af at skrive. Sådan er det med de fleste ting. Man skal øve sig.

Du kan tilføje et lille program til Google Docs, der tæller, hvor meget du skriver per dag. Heldigvis ikke 10.000 ord, men 1.000.

Vores unge mennesker tracker og streaker på livet løs i fx. Snapchat. Her på den anden side af nytår og terminsprøver overvejer jeg at lave en skrivechallenge i min 9. klasse.

Tilføjelsesprogrammet hedder Writing Habit, og da det er et tilføjelsesprogram, kan der være lukket for det i nogle kommuner pga. GDPR.Sådan finder du og bruger Writing Habit

  1. Åbn Google Docs
  2. Klik på “Tilføjelser” i menulinjen
  3. Klik på “Hent tilføjelser”Du kommer nu til Google Workspace Marketplace. Her skriver du “writing habit” i søgefeltet.Søgeresultatet skal se sådan ud.Klik på “Installer.”Klik på “Fortsæt” og herefter “Tillad”Du finder nu Writing Habit under “Tilføjelser”, og du kan se din statistik under “Start tracking.”

Ligesom med de 10.000 skridt er det dejligt tilfredsstillende at nå sit skrivemål.

SMARTe mål

Bruger man Writing Habit i sin klasse, er det vigtigt, at man laver målet SMARTe, det vil sige, at målene skal være

  • Specifikke – Hvad er det helt præcist, der skal nås?
  • Målbare – Det klarer Writing Habit for dig.
  • Attraktivt – Vi skal øve os i at skrive mere.
  • Realistisk – Er målet realistisk og opnåeligt? Skal der fx. sættes tid af i skolen?
  • Tidsbestemt – Hvor længe gør vi det her?

I forhold til det realistiske, så tænker jeg, at jeg vil bruge nogle morgenbåndstimer på opgaven. Og så skal det kun være noget, eleverne gør i hverdagene. Hvis weekenderne tæller med, vil jeg stresse og presse eleverne. Nogle vil ikke få det gjort, og det er ikke meningen, at de skal have dårlig samvittighed.

Heldigvis kan man under “Increase your goals” vælge, at det kun er hverdage, der tæller med, ligesom man kan målrette programmet til ens egne øvrige vaner.Writing Habit er oplagt at bruge sammen med skriveoplæg.

  • Share: