Her finder du nytårsquizzen for 2022 (den lange version)

Her finder du nytårsquizzen for 2022 (den korte version)

Også i år finder du en Kahoot om det forgangne år i Danmark og verden på bloggen. Du kan bruge den nytårsaften med dine nærmeste – og du kan bruge den i din klasse i starten af det nye år. Den er dog lavet af voksne til voksne, så den er næppe egnet til indskolingen.

Der er i år 2 versioner af quizzen. Spørgsmålene er de samme. Men den lange version har 53 spørgsmål, mens den korte har 25.

I den lange version er der desuden et spørgsmål (nr. 34), jeg nok ikke ville vælge at bruge folkeskolen. Tag evt. en kopi af quizzen og censurer det spørgsmål væk.

Sådan gør du spillet klar

Klik på linket ovenfor.

Du kommer nu til en side, hvor du kan vælge, om du vil logge ind på Kahoot, eller du vil fortsætte som gæst. Du behøver ikke at have en konto for at spille.




Hvis resultatet skal gemmes, skal du oprette en bruger, men det behøver du ikke.





Du skal nu tage stilling til, om der skal spilles alle mod alle på deres eget device (telefon, pc, chromebook eller iPad el. lign.) = Classic Mode, eller om deltagerne skal spille i hold på et fælles device = Shared devices.



Rent teknisk er forskellen, at hvis der skal spilles i hold, bliver der 20 sekunders forsinkelse på at kunne besvare spørgsmålet, sådan at holdet har mulighed for at diskutere svaret.

I skolen giver team-mode den mulighed, at det er lettere for læsesvage elever at være med i legen. Mange ordblinde elever hade Kahoot, fordi de ikke kan nå at læse/høre spørgsmålene, før klassekammeraterne har svaret.

Herefter vælges Game options.

Tryk på det lille tandhjul i hjørnet



Jeg har valgt, at spørgsmål og svar bliver vist på spillerens device. Det er lettere for alle, er min oplevelse. Specielt hvis man ikke har en stor skærm til rådighed til at afspille quizzen på.

Derudover har jeg valgt, at spørgmål og svar kommer i tilfældig rækkefølge, og at spørgsmålene gennemgås automatisk. Så skal man ikke hele tiden klikke på skærmen for at afspille spørgsmålene.




Nu kan spillerne gøre sig klar til at deltage.



Sådan spiller du

Vælg det device, der virker bedst for dig. Personligt synes jeg, at telefonen er bedst, da man kan trykke på skærmen. Men PC, chromebook, tablet osv. kan også sagtens bruges.

Gå til siden www.kahoot.it og skriv den talkode, der vises på skærmen. Du kan også scanne QR-koden, hvis det er lettere for dig.



Talkoden skal skrives uden mellemrum.



Herefter skriver du dit navn ud for nickname. Vær opmærksom på, at spilværten kan smide dig ud af spillet, hvis denne finder navnet upassende.

Bemærk, at der er meget kort tid for deltagerne til at logge ind ved automatisk afspilning. Hvis det driller, skal værten slå den mulighed fra under Game Options. Omvendt kan deltagerne logge på under hele spillet, da pinkoden vil stå i hjørnet.

Når alle deltagere er logget på, trykker værten på Start.

Sådan ser det ud, når du spiller:


Hvis du har brug for at øve dig, kan du prøve disse tre quizzer:

En lang julequiz (31 spørgsmål) eller en kort vejrquiz (7 spørgsmål) eller nytårsquiz fra 2020 (50+ spørgsmål)


Sådan er quizzen lavet

De sidste par år har stået i coronaens tegn. Mange måtte ændre nytårsplaner, og vi var nogle veninder, der talte om, hvordan vi alligevel kunne gøre aftenen lidt mere festlig.

Sammen lavede vi en quiz til hinanden ved, at jeg sendte en Google Analyse-formular ud, ligesom jeg gør, når mine elever skal lave Kahoots sammen. Og det blev så stor en succes, at vi har gjort det til en tradition.

  • Share: