Hvis du ikke allerede kender Noun Project, bør du straks besøge siden. Det er i den grad en af de sider, jeg vender tilbage til igen og igen.

Hvis du bruger grafisk facilitering i din undervisning, eller hvis du bruger sketch notes til dine notater, er Noun Project en fantastisk side til at få inspiration, hvis du ikke lige kan greje, hvordan du laver et ikon for fx København.

 

Eller hvordan tegner man let et bibliotek? Her er et bud, men kan du ikke lide det, er der 3.508 andre bud på, hvordan et ikon for et bibliotek kan se ud.

Jeg tænker også, at Noun Project må være genialt i indskolingen eller i specialundervisningen, hvor man bruger tegninger til at vise dagens program.

Noun Project er under Creative Commons. Det vil sige, at du må bruge ikonerne helt gratis, men du skal dog kreditere den enkelte tegner. Fair nok!

Vil du bruge ikonerne uden henvisning til kunstneren koster det $40 om året (20 hvis du er underviser). Så kan man også ændre farve, størrrelse osv.

Mine elever er vilde med Noun Project, da de altid kan finde et billede, de kan bruge.

Siden er dog på engelsk, så den er ikke helt brugervenlig for de alleryngste elever (eller også skal de have hjælp af deres lærer til at søge).

Selv er jeg meget begejstret for grafisk facilitering. Der er en sandhed i, at et billede kan sige mere end tusind ord. Jeg var på et kursus arrangeret af Hedensted Kommunes Center for Pædagogisk Udvikling, og det var tankevækkende, hvor sjovt  og afstressende det var at sidde og tegne med gode kolleger en hel eftermiddag.  Sådan et kursus kan virkelig anbefales.

Men hånden på hjertet er det simpelthen blevet til for lidt tegning efter kurset. Jeg har svært ved at finde tiden (og pladsen rent fysisk!) til at tegne på jobbet. Og her har Noun Project-siden så hjulpet. For her kan jeg nemt og hurtigt alligevel få føjet billeder til budskabet.

  • Share: