Lige nu sker der ting og sager i USA. Udover al balladen med tidligere præsident Donald Trump, er 2 medlemmer af det lokale parlament i sydstaten Tennessee blevet smidt ud af parlamentet. Som dansker er det vildt at se på, at demokratisk valgte medlemmer sådan kan bortvises.

Årsagen til balladen er, at 3 demokratiske medlemmer har støttet lokale, der protesterer mod statens våbenlovgivning. Baggrunden for de aktuelle protester er endnu et skoleskyderi i Nashville.

Jeg underviser 9. klasse i engelsk, og vi været omkring Rosa Parks, Emmett Till og Martin Luther King. Og det er svært ikke at tænke på fortiden, når man ser, hvad der sker i nutiden i USA.

Jeg har lavet et miniforløb til 9. klasse, som vi skal arbejde kort med efter påske – skulle nogle af mine elever vælge at lave deres outlines om Tennessee, er der masser af materiale derude – og mon ikke, der kommer mere.

Forløbet er i 4 dele.

Første del er baggrunden for protesterne, anden del handler om hvad der skete i det lokale parlament i Tennessee, tredje del er 4 TikToks om begivenhederne, og sidste del er 2 diskussionsspørgsmål.

I del 1 og 2 er der YouTube-videoer. Forud over hver video skal eleverne arbejde med ordforråd og efterførlgende er der forståelsesspørgsmål.

Videoerne tilgås ved at klikke på billederne af videoerne og klikke på forhåndsvisning.Alternativt kan videoerne vises i MinUddannelse, hvis der fx. er spærret for adgangen til YouTube.

Hvis du har en Google-konto, kan du kopiere forløbet nedenfor.

Kopier forløb om Tennessee Three her

  • Share: