Smartchips er genveje, hvor du kan tilføje personer, filer, steder osv. til Google Docs.

En af de nyeste features er stopuret. Du kan indsætte et stopur direkte i Google Docs uden at skulle åbne en ny fane eller lignende.

Du går op “Indsæt”, vælger “Smartchips” og herefter “Stopur.” Du kan sætte stopuret på pause, ligesom du kan nustille det.Der findes selvfølgelig masser af onlineløsninger, men jeg synes, det er smart at slippe for reklamer og andre trælse elementer.

Og skal stopuret været på tavlen, gør man jo bare teksten større ligesom man plejer i Google Docs.
Du kan også indsætte kalenderbegivenheder fra Google Kalender i et dokument og derudover indtaste noter osv. til mødet i samme dokument.

Desværre kan systemet ikke fange begivenheder i Aula, selv om jeg f.eks. har synkronisteret Aulas kalender med min Google kalender.
Du kan indsætte datoer i en kalender direkte i dokumentet på to måder. Enten ved at gå op i “Indsæt” og vælge i smartchips-menuen – eller ved at skrive @ efterfulgt af den konkrete dato.

I stedet for at linke til et dokument i Google Docs, kan du indsætte dokumentet direkte i dit dokument. Ikonet foran dokumentnavnet fortæller, om det er et regneark, et slide osv.

Når du bruger smartchipsmenuen, dukker der kun en kort række dokumenter op – og måske ikke det, du skal bruge. Når du skriver dokumentets navn, dukker det op.En anden fed smartchipfeature er, at du kan indsætte et specifikt sted på google Maps.

Igen kan du både bruge smartchips-menuen eller bruge @ som genvej.

  • Share: