I 7. klasse har vi arbejdet med religiøse myter i som lydfortælling i kristendom. Hvordan vi gjorde, kan du læse mere om længere nede.

Eleverne skulle bruge nogle lydeffekter, og de kan være lidt svære at finde. Der er dog nogle rigtig gode og gratis på Pixabay.com ligesom der også er på Skoletubes Find the Tune.

Download lydeffekter fra Pixabay

På Pixabay skriver man på engelsk, hvilken lyd man leder efter.


Herefter trykker man på play-knappen på de mulige lydeffekter.Når man har fundet den ønskede effekt, trykker man på download.
Download lydeffekter fra Skoletubes Find the Tune

Log ind på SkoleTube og vælg Find the Tune.I menuen for oven vælges “SFX”Skriv et søge på engelsk i søgefelt øverst til venstre, eller vælg en kategori fra højre side:Når den ønskede lydeffekt er fundet, trykkes på downloadikonet.

Lav podcast i WeVideo

Eleverne lavede deres lydfortællinger i SkoleTubes Wevideo.

De starter med at logge ind på SkoleTube og Wevideo. Herefter vælger de “Create New” og vælger “Podcast”Når de er inde i WeVideo, kan de optage deres replikker direkte i programmet.

Når optagelsen er færdig, lægger den sig i sit eget lydspor, der hedder Voiceover.En af de smarte ting ved Wevideo er, at man kan tilføje flere lydspor/audiotracks. Nogle spor afspilles ganske sagte, mens voiceover-lydsporet gerne skal afspilles højt, så det er tydeligt, hvad eleverne siger.
Upload lydeffekt til Wevideo

I WeVideo trykker man på “Import”-knappen og uploader den downloadede fil.


Når lydfilen er uploaded, trækker man det ned i det lydspor, hvor den skal være. Her kan man regulere på lydstyrken.

Lydeffekter i WeVideo

Der er også en del lydeffekter integereret i Wevideo. De er bare ikke altid fyldestgørende ift. de mere end 110.000, der findes på Pixabay.

Du finder både musik og lydeffekter under “Audio” i WeVideo.

Har du brug for mere musik, end det, der i Wevideos katalog, kan jeg anbefale SkoleTubes Find the Tune.

Religiøse myter som lydfortællinger

Eleverne fik en række kristne myter at vælge i mellem, og i grupper skulle de så vælge hvilken myte, de ville lave om til radiodrama med underlægningsmusik og lydeffekter.

Til stillasering er der masser af eksempler på siden radiodrama.dk

Herefter lavede eleverne en art drejebog med fokus på musik og lydeffekter. Slutteligt optog de deres lydfortælling i WeVideo som vist ovenfor.

  • Share: