Obs! I Hedensted Kommune bruger vi ikke længere Lucidpress. Derfor opdatere eller vedligeholdes kursus-siden ikke. Jeg kan se, at mange fortsat bruger kurset, så det fjernes ikke fra siden (januar 2023)

Til afgangsprøven i 9. klasse i skriftlig fremstilling indgår layout som en del af vurderingen.

På min skole bruger de fleste elever Google Docs til tektsbehandling. Vi kan derfor ikke regne med, at eleverne kan layoute i Word, da det er et fåtal, der har Microsoft Office-pakken på deres computere.

Google Docs er i imidlertid meget lidt egnet til layout på et niveau, der er højere end fed skrift og understregninger.

Omvendt er der til afgangsprøven altid en opgave i avisgenren, og den skal gerne stå i spalter. Her er programmet Lucidpress en gave.

Lucidpress er et web-baseret layoutværktøj, der i sin funktionalitet minder meget op Microsofts Publisher (hvis man kender det)

Jeg er klart af den holdning, at eleverne skal lære Lucidpress længe før afgangsprøven, så de er fortrolige med programmet.  Man skal arbejde lidt med det, før man er fortrolig med funktionerne. Til gengæld er læringskurven stejl, når først eleverne har forstået, hvordan programmet virker.

Lucidpress er ikke en del af standardpakken i Google Education. Det skal tilkøbes. På min skole er det derfor ikke alle elever, der har programmet. Men 7.-9. klasse har. Heldigvis!

Jeg har lavet et online-kursus til mine elever. Stjæl det! Brug det!

Her finder du onlinekursus i Lucidpress

  • Share: