Corona er skyld i meget. Der er ingen tvivl om, at månederne med nedlukning ikke har været befordrende for læselysten for mange elever.

Selv om der er har stået læsebånd i de planer, eleverne har haft hjemme, tænker jeg, at nogle af dem ikke har fået læst. Desværre.

læsning er i fokus i kommende skoleår.

Hos os har vi i udskolingen besøg af det lokale folkebibliotek til Book Talks. Det er et genialt koncept, hvor eleverne bagefter har lyst til at læse de bøger, der anbefales. Undervejs sættes der flittigt krydser i den læseliste, bibliotekarerne medbringer.

En del biblioteker har også læselister på deres hjemmesider.

På vores skolebibliotek har vi en storskærm, der bruges alt for lidt. Her kunne jeg godt tænke mig, at der var elevproducerede læselister i et slideshow a la dette (tekster er fra Aarhus Bibliotekerne og Vejle Bibliotek).

Der er bare en anden opmærksomhed mod noget, eleverne får anbefalet af jævnaldrende fremfor af vi voksne.

Slideshowet skifter automatisk slide efter 60 sekunder, ligesom det starter forfra af sig selv, når alle slides er vist.

Eleverne bruger en fast skabelon til deres slide, så de kan hurtigt få lavet 1 eller flere slides med bøger, de vil anbefale videre til skolekammerater.

Tag en kopi af skabelonen her

Sådan laver du selvkørende slideshow

  1. Gå op i “Fil” og vælg “Offentliggør på nettet.”

2. Vælg herefter:
2A: “Hvert minut”
2B: Sæt flueben ved “Start diasshowet, så snart afspilleren er indlæst.”
2C: Sæt flueben ved “Genstart diasshowet efter det sidste dias.”

3. Tryk offentliggør

4. Kopier linket

  • Share: