Hvis du ikke allerede har Google Lens på din smartphone, så kan jeg ikke anbefale hurtigt nok, at du får den installeret.

Appen fungerer på den måde, at du tager et billede inde i appen, og så gennemsøger den nettet for lignende billeder i løbet af ganske få sekunder.

Jeg har brugt den her i ferien til at fastslå, at det er shetlandskvæg, der græsser ved Hanstholm Fyr. Jeg kunne jo tydeligt se, at det ikke var almindelige danske sortbrogede køer. Ligeledes hvis jeg går forbi flotte haver og tænker, at der er da en plante, jeg gerne selv vil have derhjemme. Find telefonen og artsbestem blomsten.

I det hele taget er den genial på ture til at bestemme flora og fauna, ligesom nysgerrigheden straks kan stilles i forhold til spændende bygninger på byferien. Og det gør ikke noget, at “Fugle i farver” står hjemme på bogreolen, når man ser en pudsig fugl. Frem med telefonen, og svaret er der straks.I forhold til læring er det jo oplagt at bruge appen til at gå på opdagelse i nærområdet eller på skolerejsen.

Appen kan også bruges til billeder, man allerede har på sin telefon.


  • Share: