Google sites er supernemt at bruge til hjemmeside, men layoutmæssigt her det været noget tilbage at ønske.

For et års tid siden kom der forbedrede muligheder for at designe eget tema i sites.

Google har fået nogle enkle designskabeloner, du kan kopiere, hvis du ikke lige orker, at designe alt fra bunden.

Log ind på Google og gå til sites.google.com for at finde skabelon-galleriet. Klik på den skabelon, du gerne vil bruge, og din hjemmeside oprettes.Normalt når man f.eks. googler “Google slides templates” får man adgang til en række sider, hvor man kan finde skabeloner til Google slides. Du kan læse om mine favoritsider her og her; men googler du “Google sites templates” henvises du til Googles egne skabeloner eller sider, der forsøger at sælge dig noget.

Jeg har dog fundet et par sider, hvor du kan få fed inpiration:

https://www.sitebuilderreport.com/google-sites-examples

https://sites.google.com/site/gsitesgallery/home

Noget af det, jeg er begejstret for er design, hvor der er tekst med et billede som baggrund. Det ser fedt ud som i dette eksempel. Klik gerne på linket lige under billedet, så du kommer til den rigtige hjemmeside, hvor du kan se, at billedet er en gif.
Når du indsætter elementer på din hjemmeside, indsættes det som sektion. En sektion afgrænses af en prikket ramme, der vises, når du arbejder i sektionen.

Derudover vil der være en sektionsmenu i venstre sideNår du klikker på farvepaletten i sidemenuen, kan du vælge mellem forskellige sektioner, men du kan også uploade et billede som baggrund.

Hvis du vil kunne se hele billedet, skal du indsætte ekstra linjer i skriften i den sektion for at gøre billedet større.Noget andet jeg har bøvlet med længe, er formattering af billeder på Google Sites. Man kan ikke beskære direkte i programmet, og nogle gange blev proportionerne bare helt forkerte.

Problemet løses på denne måde:

  1. Indsæt billedet som ønsket.
  2. Træk billedet til den ønskede størrelse i bredden.
  3. I menuen lige over billedet, klikker du på knappen ved siden af beskær-ikonet
  4. Billedet kan nu ses i sin fulde bredde og højde

Alle ovenstående vejledninger er indsat i mit kursus i Google Slides, som der er linket til nedenfor. Del kurset med dine elever, så de kan slå sig løs med at bygge hjemmesider.

Elevkursus i Google Sites

  • Share: