Danmarks Statistik har lavet et undervisningssite med tværfaglige og tematiske forløb målrettet udskolingselever. Siden hedder “Mit mit liv med statistik.” Målet er at træne vores unge mennesker i at læse statistik, så der bedre kan gennemskue fake news og misinformation.

På siden er der 4 forskellige temaer.Til hvert tema er en udførlig undervisningsplan og lærervejledning; ligesom forløbene er overskuelige for eleverne. Og som en del af undervisningen er der escaperooms. Umiddelbart ser det både lækkert, velproduceret og varierende ud.
Er du lærer i samfundsfag, kommer forløbet som sendt fra himmelen.

Jeg kan i samme ombæring anbefale at følge Danmarks Statistik på Facebook.

Her er der tal og statistik på aktuelle emner krydret med fin infografik, der er lige til at bruge i undervisningen.

Et eksempel herpå er fx. animationen “Gennemsnitsdanskeren“, der engagerer og griber tilskueren ret hurtigt.
Som min kollega sagde, da jeg vidste hende siden: “Ej, jeg gider næsten ikke have om økonomi efter påske nu!” Og hun var allerede halvvejs i gang med at lave tværfagligt forløb til næste skoleår mellem dansk, historie og samfundsfag om udsatte børn.

Derudover er både animationer og infografik oplagte som inspiration til produkter til kulturfagsprøven. En plakat a la nedenstående kan jo hurtigt laves i Google Slides/Google Tegninger, Polotno Studio eller med SkoleTube-værktøjer.

Kilde: Danmarks Statistik

Vidste du i øvrigt, at dine elever kan få hjælp hos Danmarks Statistisks Informationsservice.

Kilde: Danmarks Statistik

Jeg kan også varmt anbefale Informationsspecialisternes Blog, hvor man let kan falde i et hul af spændende og finurlige data.

Underviser du fx. i EU, kan du jo bruge Eurostats interaktive værktøj, hvor eleverne sammenligne sig med jævnaldrende borgere i andre EU-lande – og samtidig se, hvem der ligger i top, og hvem der ligger i bund.

  • Share: