Jeg har vist, hvordan man let laver billedcollager i Google Slides, men vidste du, at du også kan tilføje lyd til Google Slides? Der sker noget, når collagerne bliver multimodale.

I forbindelse med arbejdet med Trine Mays “Lydfortællinger” i dansk i 9. klasse, gik det op for mig – at fraset Game of Thrones – var eleverne ikke helt skarpe på, hvordan signaturmusik kan være med til at sætte en stemning uanset, om der er tale om radio, tv eller film.

Jeg lavede derfor en lille øvelse med dem, hvor de fik lyden fra en tv-serie, som de så skulle lave en billedcollage til. Du kan læse mere om,hvordan man laver collager i Google Slides her.

Hver gruppe fik et slidesæt, som jeg gav dem via MinUddannelse. Du finder slidesættene til fri kopiering her (der er også en uden lydfil, så du selv kan ændre lidt på opgaven).

I den fælles gennemgang diskuterede vi, hvordan musikken skulle være til det første slide.

I slide 3 er der et link en vejledning til eleverne i, hvordan de laver collager i Google Slides i titelteksten.

De havde cirka 20 minutter til opgaven, og de skulle arbejde sammen (De kan jo dele slidesættet med hinanden).

Det er altid fantastisk, når elever bliver grebet af en opgave en sen eftermiddagstime, og her var det en lektion med fuld opmærksomhed. Også da de skulle præsentere musik og collager for hinanden.

Jeg har fået lov at dele resultatet med jer af eleverne. Husk at tænde for lyden:

Musikken eleverne fik var temaet for følgende film/serier/programmer:

Til de elever, der var hurtigt færdige, havde jeg lavet en lille quiz med signaturmusik. Den er du også velkommen til at bruge

  • Share: