Bog-snaps har intet med stærk alkohol at gøre. Første del af ordet udtales på dansk, og andet halvdel af ordet udtales på engelsk – Tænk appen Snapchat

Kort fortalt går det ud på, at man med sin telefon tager et billede af en bogside og så tilføjer bitmojis, kommentarer, farver, former osv.

Hvis du har elever i overbygningen, kan de lave deres bogsnaps med deres telefon og snapchat-appen. Og de kan så gemme den som skærmbillede og overføre til Google drev.

Hvis dine elever er yngre, eller du ikke vil have, at de skal bruge deres telefoner i timerne, kan de lave deres bogsnaps i google tegninger.

Jeg har lavet en videovejledning nedenfor.

Hvis du billedgoogler “booksnaps,” kommer der en masse amerikanske eksempler frem.

Sidste år skulle nogle pige i 8. klasse lave bogsnaps til Anders Johansens roman “Stjerneskælv.” De skulle vælge en side/episode, der havde gjort indtryk på dem. Det kom der blandt andet følgende ud af.

Jeg tænker nu også, at bogsnaps kan bruges til faglig læsning i kulturfagene. Det visuelle kunne være en god måde at huske det læste på. Det kunne også være sjovt at lave til lignelser i kristendom.

Bitmojis kan også laves på chromebook/PC, hvis du tilføjer bitmoji-appen til din chromebrowser. Du finder den her i Chrome Webstore. Bitmojierne er vældigt sjove, men i undervisningssammenhæng kan jeg godt synes, at det er træls, at teksterne er på engelsk.

God påskeferie derude.

  • Share: