Som noget nyt kan du nu tilføje lydfiler fra dit Google Drev til Google Slides. Det er en funktion, jeg længe har savnet.

Jeg har tidligere brugt Adobe Spark meget i engelskundervisningen, når jeg skulle lave noget med lyd og billeder med mine elever. Men da min skole ikke har databehandleraftale med Adobe Spark, er det ikke noget, jeg har brugt i min undervisning efter GDPR-reglerne blev indført.

Nu kan jeg i stedet bede eleverne om at sætte lyd og billeder sammen i Google Slides. Det er faktisk supersmart, for det er jo et program, de kender godt i forvejen.

Jeg har lavet en vejledning til elever her

I eksemplet i vejledningen, har jeg indsat en lydfil, jeg har optaget på min telefon med en mp3-optager-app. Jeg har Google Drev som app på min telefon, så det var bare at dele optagelsen med mig selv direkte på drev.

I videoen nedenfor kan du se, hvordan jeg omdøber/navngiver en lydfil og gemmer den på drev direkte fra telefonen via lydoptager-appen.OBS! Funktionen er ikke helt udrullet endnu, så hvis du ikke kan finde funktionen i dit Google Slides, er det ikke så mærkeligt. Prøv at tjekke efter om en uge eller to igen.

  • Share: