Ved du, hvad en bentobox er?

Det er en japansk madpakke, hvor maden er delt ind i rum, så den tager sig delikat ud

En BogBento er et billede af en bog, hvor man udenom har sat fysiske objekter, der passer til historien eller personerne i bogen.

På engelsk hedder fænomenet Book Bento, og jeg har så fordansket det til BogBento.

I dette link finder du elevguide til bogbentos med billedeksempler samt vejledning i, hvordan du laver interaktive bogbentoer i hhv. Thinglink og Google Slides.

Jeg har lod mine daværende elever i 9. klasse lave BogBentos, og du kan se nogle eksempler nedenfor.

Eleverne kan altså lave en visuel fortolkning af en bog, hvor de bruger deres kreativitet og instragram-kompetencer til at lave et helt personligt udtryk.



Det, der har været det sjoveste ved at lave BogBentos, har helt klart været at se, hvor meget eleverne har fordybet sig i arbejdet. Også elever, der normalt ikke er begejstrede læsere, har været engagerede og tænkt ud af deres vante rammer og lige ind i BogBento-boksen.

Eleverne har kombineret arbejdet med billederne med brug af ThingLink på Skoletube. Thinglink er et onlineværktøj, hvor du kan tilføje tekst, andre billeder, videoer osv. til et uploadet billede.

Elevens billede bliver altså interaktivt og kommer til at se sådan ud (før musen hen over billedet):

Det endte med, at eleverne satte deres BogBento ind i et slide, som jeg har printet ud, lamineret og udstillet på skolebiblioteket med en kortlink-kode, så forbipasserende elever har kunnet tjekke BogBentoerne med deres telefoner.

Opslagstavle ved skolebiblioteket på Stjernevejskolen i Hedensted

Omvendt er det virkelig skønt at se, hvordan Bogbentoerne tiltrak opmærksomhed og gav andre elever på skolen inspiration til læsning. Jeg så endda elever tage billeder af BogBentoer af bøger, de ville læse, så de havde en visuel huskeliste på deres telefoner. Det gør en dansklærer blød om hjertet.

Guiden har jeg lavet/oversat til dansk efter kraftig inspiration fra denne guide , og jeg læste først om Bookbentos her.

Har du adgang til Gyldendals danskportal har Rikke Handberg Philipsen lavet et virkeligt fint forløb med bogbento, som du finder her.

  • Share: