Wonderopolis er en helt fantastisk engelsk-sproget side til nysgerrige børn og voksne.

Her er forklaringer på alt mellem himmel og jord, og undrer man sig over noget, kan man indsende spørgsmål til siden. Nogle bliver så udvalgt til “Wonder of the Day.” Der er lige nu over 2.500 opslag at vælge imellem.

Prøv at se deres egen præsentationsvideo

Klikker du ind på “Wonder of the day” er siderne bygget op på samme måde.

Indbygget oplæsning

Øverst i alle artikler er en “Listen”-knap. Tryk på knappen, og teksten bliver (maskin)-oplæst. Eleverne hører dermed udtale af ordene i teksten

Indbygget ordforklaring

Svære ord i teksten er markeret med en svag understregning. Fører man musen hen over ordene, får man en forklaring af ordets betydning. Ordforklaringerne er dog på højt niveau, når man har engelsk som fremmedsprog, så eleverne slipper ikke nødvendigvis for en tur omkring ordbogen.

Supplerende videoer

Artiklerne ledsages ofte af videoer, det tematisk matcher tekstens indhold.

Opgaver med ord

Til hver artikel er udvalgt et varierende antal wonder words, som eleverne kan lave ordforrådsopgaver til. Der er fx. en wonder word challenge, hvor eleverne skal matche nogle af ordene med en forklaring. Opgaven er selvrettende.

Forståelsesspørgsmål

“Did you get it?”-opgaven til hver artikel er 3 spørgsmål, hvor eleverne kan tjekke deres forståelse.

Opgaverne er selvrettende.

Man kunne godt ønske, at der var mere end 3 spørgsmål; omvendt er det hurtigt og overskueligt.


Velegnet til ekstraopgaver

Wonderopolis er velegnet til ekstraopgaver for de hurtige elever. Der er tonsvis af opgaver, så der er stor valgfrihed for eleverne, og artikeldatabasen fornys konstant, så siden er ikke statisk.

  • Share: