Der er kommet en del nye funktionaliteter i Google Docs. En af dem er, at man kan fjerne sideinddelingen i et dokument.

Herved kommer der et andet flow i dokumentet, da det kommer til at virke mere som en webside end en papirside – hvad det jo i realiteten også er

I dansk tænker jeg, at funktionaliteten vil være god, hvis eleverne skal lege med webdok-genren, som jo er 100% digital.

Jeg bruger selv funktionen, når jeg skal lave noget i skemaer eller tabeller. Det er så irriterende, at læse- og skriveflowet afbrydes af en sideinddeling. Særligt for sider der aldrig nogensinde skal printes ud.

Opgaverne jeg har lavet til dronning Elizabeths død er netop lavet i et skema uden sideinddeling.

Når jeg starter en lektion i mine klasser, har jeg altid lavet dagens program i et dokument. Det gennemgår jeg på klassens store skærm. Jeg lægger også programmet i MinUdddannelses ugeplan. Så kan eleverne med overbliksvanskeligheder fortsat se programmet, selvom der vises noget andet på storskærmen. De kan evt. også tage deres egen kopi, så de kan markere de punkter, vi har lavet. Der er tydelig rammesætning for timen, og eleverne ved hele tiden, hvad de skal lave.

Ikonerne i programmet er fra The Noun Project.

Mine lektionsprogrammer laver jeg i Google Docs uden sideinddeling, da det gør skemaet mere læsbart. Se forskellen nedenfor.

Med sideinddeling:Uden sideinddeling:


Det er ret enkelt at fjerne sideinddelingen i et dokument.


  1. Gå ind i “Fil”
  2. Vælg “Sideopsætning”
  3. Vælg “Uden sideinddeling”

OBS!

Jeg har brugt funktionen i over et halvt år. 1 enkelt gang har jeg oplevet en elev, der ikke kunne skrive i dokumentet. På trods af at elevens device, var en chromebook, som var opdateret.

Det er heller ikke altid TxtAnalyser virker på dokumenter uden sideinddeling.

I alle tilfælde løses problemerne ved at slå sideinddeling til.

  • Share: