På fredag er det sidste dag før elevernes juleferie. Vi lærere har først sidste arbejdsdag den 22. Men vi kan være hjemme, og der skal ikke undervises, så i virkeligheden er det vild luksus med 2 hele dage til forberedelse – eller afspadsering.

Der er også brug for det, for i skrivende stund er det tvivlsomt, om vi kommer tilbage lige efter nytår.

Mine elever har i den grad siddet foran skærmen i denne uge. De trænger til at komme ud og bevæge sig. Normalt er mange af dem ude på boldbanen i pauserne. Det sker nok ikke helt i samme grad med hjemmeundervisning. Der er en grund til, at det hedder Corona-kilo.

Escape Room har de lavet på den digitale juleklippedag. Skriveøvelser har de haft det meste af december. Så de skal noget helt andet i deres sidste timer med klasselæreren i for i år.Jeg deler klassen op i drenge og piger (der er lige mange af hver). De skal så lave en selfie-stafet.

Begrebet har jeg desværre ikke selv fundet på, men tyvstjålet fra enten “Dansklærere i overbygningen” eller “Engelsklærernes Lounge” på Facebook. Der cirkulerede selfie-stafetter under lockdown i foråret, men jeg fik det bare aldrig gjort.

Hver gruppe for sin kopi af slidet, som de kan dele med hinanden. De skal så løbe ud og tage selfies, som de kan sætte ind i deres slidesæt.

Dette forudsætter selvfølgelig, at de har prøvet at uploade billeder fra deres telefon til Google drev før – der findes en vejledning her fra mit kursus i Google Drev.

Eleverne får på forhånd en tidsramme – og når tiden er gået, kan der ikke længere uploades billeder.

Herefter gennemgår vi over Google Meet begge sæt slides og ser, hvilket hold, der har fået indsat flest selfies. Forhåbentlig får vi nogle gode grin sammen.

Tag din egen kopi af slide-sættet her, så du kan tilpasse det til din klasse.

Tag kopi af regneark (Google Sheets), hvor du kan skrive point ind. Pointene lægges automatisk sammen.

Skabelonen til slidesene har jeg fundet hos SlideMania, som jeg også følger på Facebook.

De røde ikoner er fra The Noun Project – og det siger jo alt om siden, at selv et Nutella-ikon kunne jeg finde på siden.

  • Share: