Jeg har fornylig skrevet om Blooket her på bloggen. Det er et hit blandt mine elever, når timen skal afsluttes med en hurtig quiz. Og lige nu har de det sjoveste julespilMen i modsætning til mange af de andre quizplatforme som Kahoot! og Quizziz, skal man have betalingsversionen af Blooket for at man kan søge andres quizzer – og helt ærligt: Jeg betaler ikke for undervisningsmidler.

Omvendt er det jo også træls at skulle starte fra scratch, hver gang man skal lave en quiz.

Men der er heldigvis en smart workaround. Man kan nemlig importere opgavesæt fra Quizlet til Blooket. Så tager det ikke lang tid at lave en quiz derinde.

Jeg har fundet dette fine opgavesæt på Quizlet om engelske juleord: https://quizlet.com/_7key4b?x=1jqt&i=o1j9w

Start med at kopiere quizlet-sættet ved at trykke på “Customize”-knappen.


Herefter trykker jeg på de to pile for “Flip terms and definitions.” Det er lidt træls, men det skal man bare ift. Blooket.Og så trykker jeg på “Create.”

Tryk nu på de 3 prikker i hjørnet.Vælg “Export” i Drop-Down-menuen.Vælg “Copy Text”Log ind på Blooket og tryk på Create-knappen.Navngiv din quiz og tryk på “Quizlet Import.”Tryk på “Create your set”Tryk på “Next step.”Tryk på “Next Step” igen.Indsæt teksten, du kopierede fra Quizlet ved at trykke CTRL+v (eller højreklik og vælg “Indsæt.”)

Tryk herefter på “Add Questions.”

Tryk på “Save Set”

Du har nu et fikst og færdigt sæt til dine elever.

Læs på det tidligere indlæg, hvordan du spiller Blooket med dine elever. Deler du skærmen med dem, kan I sagten spille som fjernundervisning.

Desværre virker importen fra Quizlet ikke så godt, hvis det man importerer har for mange ord. Så forsvinder der simpelthen noget af teksten på vejen. Så vælg kun Quizlet-sæt med enkelte ord/termer som f.eks. om det periodiske system, ord fra dansk til engelsk eller tysk osv.

Mon ikke Blooket bliver bedre hen ad vejen, så man også kan importere fra regneark ligesom med Kahoot! og Quizziz?

  • Share: