NDLA engelsk er en af mine faste “go to“-sider, når jeg søger inspiration til opgaver og tekster i undervisningen, der gør mig fri fra fagportalerne.

NDLA er en fælleskommunal norsk side for digitale læringsresurser for ungdomsuddannelser.

Dvs. umiddelbart er niveauet over folkeskoleniveau.

MEN rigtigt mange af teksterne findes som “Easy Texts” – og det er de tekster, jeg bruger til mine overbygningselever i engelsktimerne. Jeg bruger dog også originalteksterne på højere niveau til de af mine elever, der sagtens kan klare sværere tekster. Så mine elever får tekster om det samme, men på to forskellige niveauer.

Du finder “Easy Texts” under “Culture and society”

Der findes også “Easy Texts” (fx. noveller) under “Literature, Fillm and Musik”

Jeg har også brugt self-assessment-opgaver under “Grammar” til enkelte dygtige elever.

Der er opgaver til mange af teksterne, så det skal du heller ikke lave selv.


Dertil kommer at en del af teksterne er indlæst, så eleverne kan lytte, mens de læser (det savner jeg fx. på engelsk.gyldendal for overbygningen).

Creative Common-licens for tekster og opgaver på hjemmesiden gør, at du gerne må bruge materialet i din undervisning, hvis bare du oplyser NDLA som kilde.

Det er da kjempefint.

Der er indgår også andre fag end engelsk på NDLAs hjemmeside. Måske matematik- og idrætslæreren også kan finde inspiration der. For tysklærerne er der også lidt, men det er har jeg ikke brugt, så jeg kan ikke vurdere kvaliteten af tysksiderne.

  • Share: