Lyricstraining er en perfekt side, hvis dine elever skal øve sig på sangtekster i engelsktimerne.

Det er stærkt motiverende for eleverne at arbejde med deres favoritsange, ligesom nogle tændes af indbyrdes konkurrence.

Man kan sagtens bruge siden uden at logge ind, og i disse GDPR-tider vil jeg fraråde, at eleverne opretter en bruger. I hvert fald i skoleregi.

Men lyricstraining går i alt sin enkelthed ud på, at eleverne ser og hører en musikvideo. Under videoen kører teksten, men enkelte ord mangler. Eleverne skal så indsætte det manglende ord.

 

Man kan vælge mellem 4 forskellige niveauer, hvor man skriver alt mellem 10% af sangens ord eller alle ord i sangen.

Dertil kan man vælge, om man vil skrive ordene, eller om man vil vælge ordene ud fra en multiple choice-model. Det første er fint til de elever, der er skriftstærke på engelsk, mens det sidste gør, at også  elever, der har svært ved stavning på engelsk, kan være med.

Lyricstraining har også en karaokeversion. Her kan man se videoen, lytte til sangen og se teksten på en gang. Det er ganske glimrende til sing-a-long, eller hvis man bare gerne vil lære sangen, inden man spiller.

Jeg kan godt savne en funktion, hvor man kan lave sin egen klasse, så eleverne kan konkurrere indbyrdes. Som det er nu, konkurrerer man med alle andre medlemmer på lyricstraining, hvis man logger sig ind (men igen: Pga. GDPR skal man jo ikke logge ind).

Jeg har selv nogle gange oprettet et regneark i Google Sheets, hvor eleverne har skullet indskrive deres resultat. Alternativt har jeg bedt dem tage et screen shot, som de har uploadet til MinUddannelse.

Jeg kan også godt synes, at der er lige lovligt mange reklamer til min smag på lyricstraining, men omvendt koster det jo ikke noget at bruge det.

Lyricstraining fås også som app. I gratisversionen er der dog et maksimum på hvor mange spil man kan spille på en time.

  • Share: