Jeg har tidligere skrevet om Blooket, der ligesom Gimkit er et fint alternativ til Kahoot!

Begge spil har den fordel, at eleverne besvarer spørgsmål i eget tempo. I Kahoot udstilles langsomme læsere og ordblinde ofte, fordi de ikke kan nå at svare, før de andre for længst er videre. Her kan de bruge Appwriters udklipslæser til hjælp.

15. december frigives julespillet Santa’s Workshop. Betaler man for Blooket (det gør jeg ikke), er det tilgængeligt hele december. Vi andre dødelige har adgang midt på måneden.

Spillet går ud på, at eleverne tjener legetøj ved at besvare spørgsmål korrekt. De kan vinde retten til at stjæle legetøj fra hinanden. Så det handler både om dygtighed, held og taktik.

Sådan spiller du Santa’s Workshop

Log ind på Blooket.com med din lærerkonto

Find det spil, der skal spilles og tryk på “Host”

Under “Select Game mode” vælger du Santas Workshop.

Du kan herefter vælge, om deltagerne spiller på tid eller på at have tjent en vis mængde legetøj. Jeg vælger altid tid.

Der kommer nu en kode til spillet, som det kendes fra Kahoot.

Bed eleverne om at gå til play.blooket.com og tast koden ind. Det er vigtigt at understrege overfor eleverne, at de ikke skal oprette en bruger, da det er brud på GDPR-reglerne.Eleverne logger ind og vælger en avatar. Af en eller anden grund er det meget vigtigt for eleverne.


Når alle elever er logget ind, startes spillet. Det er en god ide lige at læse reglerne sammen de første gange, der spilles.Eleverne spiller ved at besvare spørgsmål. Får det et forkert svar, får de faktisk det korrekte svar at vide. Instruer dem i at huske det.Forslag til lektion

I min 7. klasse skal vi se filmen “5 skarpe om julen”, som du kan finde på mitcfu.dk. Den varer 19 minutter.

Herefter spiller vi Santa’s Workshop på Blooket.com. 75% af spørgsmålene retter sig mod udsendelsen fra mitcfu. Resten er almene julespørgsmål.

Afslutningvis spiller vi julebingo. Og det er så årets sidste lektion i kristendom.

Du kan finde link til quizzen her. Du kan kun kopiere quizzen, hvis du betaler for Blooket, men i gratisversionen gør du således:

Log ind på Blooket

Kopier linket til quizzen op i din URL – og klik på Host.

  • Share: