Opdateret 30.3.2019: Jeg er blevet klogere, siden jeg skrev dette indlæg i starten af marts. Bl.a. anbefaler jeg nu, at man som lærer altid opretter sine Google Hangouts Meet gennem Googles kalender. Spring nedenstående over og læs dette indlæg i stedet

Hvad kan man gøre, hvis ens skole lukkes pga. Coronavirus. I skrivende stund er det kun Rysensteen Gymnasium, der er lukket. Men udviklingen går hurtigt.

Jeg har i dag testet appen Google Hangout Meet med både en 7. klasse og en 9. klasse, for at se, om det var et redskab, der kunne bruges, hvis nu….

Den gode nyhed er, at det kan det. Den dårlige er, at det kræver lidt træning. Hvordan rækker man f.eks. hånden op i en online-konference?

Google Hangout Meet kan klare op til 25 deltagere i et videomøde af gangen. Skulle ens skole blive Coronalukket, kan man dog få adgang til premiumversionen gratis. Så kan det klare flere deltagere.

Ja, der findes også skype, messenger og facetime; men hvis skolen i forvejen er Google Education skole er Google Hangout Meet en del af pakken i et format, som alle elever kender og har adgang til. Der skal ikke downloades eller installeres noget som helst.

Jeg vil anbefale, at man prøver programmet med sin klasse et par gange. Er eleverne først sendt hjem, er det svært at lære dem på distancen. Jo yngre elever, jo mere træning.

Jeg tager en tur til i ringen med 7. klasse. 9. klasse var på og i gang på under 10 minutter.

Under testen sendt jeg eleverne rundt på forskellige lokationer på skolen. De skulle så efter tur sige, hvad de havde fået til aften i går (forbered dem på spørgsmålet, før de forlader klassen. Ellers skal de tænke for længe over svaret).

Jeg har lavet en guide til programmet, som du finder nedenfor. Dels på skærmen og dels i PDF til print.

PDF-guide til Google Hangouts Meets

  • Share: