Det er tid til et nyt skoleår, og jeg får en ny 7. klasse. Klassen er sammensat af flere klasser, og der kommer også elever fra andre skoler.

Sidst jeg startede 7. klasse, var der kæmpe forskel på deres IT-færdigheder. Nogle var ganske dygtige, og andre havde aldrig hørt om Google Drev.

Dertil kommer, at flere elever fra den 9. klasse, jeg lige har afsluttet, aldrig rigtigt fik organiseret deres Google Drev ret godt. De brugte derfor unødig tid på at lede efter gamle dokumenter op til deres afgangsprøver.

Derfor skal min nye 7. klasse starte skoleåret med et basiskursus i funktioner i Google Drev, ligesom jeg stiller ret specifikke krav til, hvordan de skal organisere det. Så har vi fælles udgangspunkt og fælles sprog omkring værktøjerne.

Mange funktioner vil eleverne kende i forvejen. På den ene side kan man sige, at de succes-sikres fra starten af. På den anden side vil de kede sig ihjel, hvis jeg gennemgår opgaverne slavisk punkt for punkt ved storskærmen.

Derfor er kurset lavet i Google Slides, så eleverne kan arbejde sig frem i eget tempo.

Lad eleverne komme i gang med det samme,
så de ikke falder i søvn af talende kvinde ved tavlen.

Du kan tage en kopi af kurset her eller se det her (du skal stadig tage en kopi, hvis du selv vil gemme det), så kan du også tilpasse det, så det passer til din klasse; ligesom du bare kan slette slides og opgaver, du ikke vil bruge.

Kurset indsættes i en opgave i MinUddannelse, så eleverne får hver deres egen kopi. Det er også her, de skal afleveres det færdige sæt slides.

Når eleverne er færdige med kurset, kan du evaluere dem i dette ark. Færdigheder, der er opnået markeres med grønt. Færdigheder eleverne endnu ikke mestrer, markeres med rødt (eller gult, hvis det drejer sig om småting).

Lav en kopi til hver elev – skriv elevens navn i dokumentnavnet. Så kan du vedhæfte evlaueringerne i MinUddannelse.

Vejledningerne til kurset er lavet på en hjemmeside, som også kan bruges til opslag efterfølgende, hvis man har glemt, hvordan forskellige ting virker.

  • Share: