Som du sikkert har lagt mærke til, ser Google-startsiden nogle gange anderledes ud.

I disse dage er der i Danmark og store dele af den vestlige verden Halloween-tema, og trykker man på tegningen over søgefeltet, dukker der et halloweenspil op.De særlige tegninger hedder Google Doodles. Ordet doodle er det, vi på dansk kalder kruseduller.I Brasilien ser dagens doodle dog anderledes ud. Her er fokus på præsidentvalget.På siden https://www.google.com/doodles kan du se dagens doodles – både de, der er i Danmark, men også andre steder i verden. Derudover kan du se en oversigt over de seneste dages doodles.

På siden er også et arkiv over tidligere doodles.
Nogle gange er der animation og lyd på doodlerne. Tjek f.eks. denne, der blev lavet i anledning af Beethovens fødselsdag. Husk at høre den med lyd på.


Beethovens fødselsdag i en Google Doodle


Nogle gange er der en del information om dagens doodle i arkivet. Både om temaet, men også om kunstneren og processen bag doodlen.


Andre gange knap så meget.Den målbare undervisningsmæssige værdi er måske ikke superhøj.

Men jeg kan godt lide, at elevernes øjne åbnes for, hvad der sker i verden. At deres nysgerrighed forhåbentlig fodres, når de undrer sig over, hvad det nu er, der sker på Googles søgeside. Jeg er i hvert fald selv begejstret for den kreativitet, der nogle gange ses i doodlerne.

Nogle af mine favoritter er:Når det er relevant, taler jeg med eleverne om dagens doodle i klassen og viser på storskærm i klassen, hvordan de kan søge mere information.

Og når man se dagens Google Doodle for 11. september 2022, så har jeg naturligvis store forhåbninger til, at demokratiets festdag også markeres den 1. november 2022.

Doodle for Google

I USA afholdes hvert år en konkurrence for børn om at tegne Google Doodles. Børnene kan vinde stipendiater og pengepræmier. Konkurrencen afholdes i flere lande, men desværre ikke Danmark. Der er ellers nogle ret seje børnetegninger, og det kunne være fedt at lade eleverne komme med deres bud på Google Doodles.

Det kan man selvfølgelig gøre uanset, om der er en konkurrence eller ej.

  • Share: