Hvis der er noget, der kan få en overbygningsdansklærer op i det røde felt, så er det Undervisningsministeriets distribution af tidligere prøvesæt i skriftlig fremstilling.

Det er ualmindeligt bøvlet, og for mange går der urimeligt meget forberedelsestid med noget, der burde være ganske simpelt.

På min skole laver jeg zipfilener om til et Google Site, som deles med dansklærerne i overbygningen. Så er det let tilgængeligt for alle elever uanset device. Og man skal som lærer ikke bøvle med at dele zipfiler og lærer eleverne at åbne dem. Der sker altid noget træls og uforudset. Men det kræver stadig en del arbejde med mange delopgaver at lave det Google Site, så det bør laves af den samme på skolen/i kommunen for at spare mest mulig tid. Du finder en vejledning til, hvordan man gør her.

På Prøvebankens forside er der et link til hjælp. Herunder også guide til, hvordan du åbner zipfilen på en chromebook. Ærlig talt så skulle jeg godt nok se den MANGE gange, før jeg fik fat i systemet. Jeg havde endda en it-vejleder-kollega til at se den, og det lykkedes heller ikke for ham i første hug. Og nu er videoen endda fjernet og erstattet af ren tekst.

Jeg har derfor lavet min egen vejledning. Jeg håber, den kan hjælpe mange.

Du finder også vejledningen som printbar PDF lige her.

  • Share: