En Exit ticket eller et Tjek-ud er en formativ evaluering, der på hurtig vis gør det tydeligt, om eleverne har forstået det faglige stof, der er arbejdet med i timen.

Afslut de sidste 5 minutter af en lektion med et Tjek-ud. Så har du ved forberedelsen af næste lektion styr på, om der er nogle misforståelser, der skal udbedres.

Et Tjek-ud skal give eleverne noget at reflektere over. Det skal ikke bare være ja/nej-spørgsmål eller lukkede spørgsmål. Du kan læse mere her (på norsk).

Nedenfor finder du en række eksempler på Tjek-Ud lavet i Google Slides (De kan også laves i Google Tegninger). Jeg plejer at vedhæfte dem som skabelon i MinUddannelse, så eleverne får hver deres kopi af dokumentet, som de så skal aflevere.

Det er altid en god støtte for eleverne, hvis du som lærer modellerer et udfyldt Tjek-ud dokument for dem, ligesom de skal have god tid første gang, de prøver en øvelse.

Når de har prøvet det et par gange, går det noget mere tjept, og min oplevelse er, at eleverne godt kan lide, at deres stemme bliver hørt.

Nogle af dokumenterne er evaluering eller opsummering af fagstof, andre er feedback til dig som underviser, andre igen er refleksionsark. Der er lidt af hvert.

Du skal have en Google-konto for at kunne tage en kopi af dokumenterne.






Nedenfor finder du en række udtjekninger i Google Slides til kopiering.


Tag en kopi af “2 ting fra dagens undervisning

Tag en kopi af “Arbejdsindsats

Tag en kopi af “Forståelse

Tag en kopi af “Fortæl det til et yngre barn

Tag en kopi af “Hvordan har du det?”

Tag en kopi af “Hvordan kan din lærer hjælpe?

Tag en kopi af “Mestring

Tag en kopi af “Opsummering

Tag en kopi af “Selfie-evaluering

Tag en kopi af “Spørgsmål til dagens arbejde”




Tag en kopi af “T-shirten

Tag en kopi af “Tegneserien

Tag en kopi af “Tøm hjernen




Evalueringsarkene er en fordanskning af ark fundet på https://ditchthattextbook.com/10-ideas-for-digital-exit-tickets-and-some-analog-ones-too/.

Bagmanden bag bloggen Ditch that Textbook hedder Matt Miller. Det er en meget amerikansk blog, hvor alt ikke bare kan overføres til danske forhold. Der anbefales et væld af sites, som vi ikke må bruge på danske skoler, da databehandlingen foregår uden for EU (GDPR). Men omvendt er der også mange ideer, der er lige til at nuppe til undervisningen.

Jeg kan anbefale de gratis e-bøger, man modtager, hvis man tilmelder sig nyhedsbrevet. Jeg har lært mange ting om it i undervisningen fra disse bøger.

  • Share: