Google Slides har fået en ny funktion. Hvis du ikke allerede har den, får du den i løbet af de næste uger.

Der er nu en pen i Google Slides i præsenter-mode.

Det betyder, at du kan tegne og skrive på skærmen.

På vores skole har vi store skærme i alle klasser, men det er ikke alle skærme, der er smartboards.

Det kan være lidt bøvlet, hvis man analyserer sætninger på en almindelig tavle, fordi det tager tid at skrive sætningerne (og min håndskrift er ikke altid lige læselig).

Her kan man nu skrive nogle eksempelsætninger på forhånd,som så kan analyseres i plenum (eller eleverne kan analysere dem i grupper på en delt skærm).Skal yngre elever lære klokken, kan man også have et slide med tomme urskiver. Dem kan man så tegne på i klassen.Du finder pennen, ved at sætte slidet i præsentermode. I nederste venstre hjørne klikker du på de tre prikker og aktiverer pennen.Tegner du forkert, er der et viskelæder i nederste venstre hjørne. Vær dog opmærksom på, at når du bruger det, sletter du alt på det tegnede på det aktuelle slide.


Det, du tegner, bliver på slidet, så længe, du er i præsenter mode. Det forsvinder desværre, så snart du presse på esc-knappen og går ud af præsentermode. Så skal du gemme arbejdet, er du nødt til at tage et skærmbillede af hvert enkelt slide.Jeg har tidligere brugt træk-og-slip-grammatik ved sætningsanalyse. Det kan også noget, men til tavleundervisningen vil jeg nok bruge tegnefunktionen fremadrettet. Skal du prøve den?

  • Share: