Du har sikkert ikke den slags elever, men mine elever kan godt finde på at lade sig inspirere lige lovligt meget af andre. Ja, nogle gange kopierer de faktisk direkte fra nettet uden lige at gøre opmærksom på, at de har kopieret andres tekst.

Skulle du alligevel have en enkelt af den slags slubberter, så ved du garanteret godt, hvordan du finder teksten, de har stjålet fra ved at Google, så det vil jeg ikke lære dig.

Men vidste du, at du kan finde citater helt uden at forlade Google Docs?

I dette eksempel har en af mine elever skrevet en blændende god tekst om Karen Blixen


Jeg bliver en smule mistænksom, så jeg åbner Google Udforsk ved at klikke på stjernen i nederste højre hjørne.


Jeg kopierer en sætning ind i søgefeltet, og 2 sekunder efter kan jeg se, at teksten er tyvstjålet fra forfatterweb.


Jeg ved godt, at det næppe er en revolutionerende nyhed, at du kan opdage citatfusk; men arbejdsgangen er lige en tand lettere og hurtigere ved at søge i dokumentet frem for at skulle åbne et nyt faneblad for at google.

Du kan læse mere om Google Udforsk her.

Er der tale om mistanke om grovere snyd, er Draft Back et nyttigt værktøj.

  • Share: