Kender du Wordle eller den danske version Wørdle?

Det er et internetbasereret spil, hvor man skal gætte dagens ord. Der kan kun spilles en gang om dagen (Thank God! Ellers ville det være en tidsrøver).

Dagens ord er på 5 bogstaver, og det er et rigtigt ord. Ikke et vrøvleord.

Man gætter med tastaturet nedenfor tavlen.

Har man gættet det rigtige bogstav på den forkerte placering, bliver ordet gult/orange (alt efter sprog). Og har man gætte det rigtige bogstav på den korrekte placering, bliver bogstavet grønt.

Husk at trykke retur, når du gætter.Man har 6 forsøg til at gætte ordet.Jeg bruger nogle gange Wørdle som en brainbreak i 9. klasse. Både en fælles på vores store skærm – eller individuelt på egne devices.

Det er glimrende til både at øve stavning og ordforråd. Lidt ligesom når man putter ekstra grøntsager i bolognesen derhjemme, så børnene spiser sundt uden at opdage det.

Lav dine egne Wordles

På siden MyWordle.Me kan du lave egne Wordles til dine elever på engelsk

Det er superlet. Du indtaster ordet, trykker på “Generate link” og copy link. Del linket med dine elever.Det smarte ved MyWordle.Me er, at ordene ikke behøver at være på 5 bogstaver som i Wordle/Wørdle. Du kan lave ordene korte til yngre elever, og længere til ældre elever.

Det er oplagt at lave Wordle-ord til de tekster, der læses i engelsk – eller endnu bedre: At lade eleverne lave dem selv.

Jeg har læst om MyWordle.Me på Blog de Cristina


Flere sprog

MyWordle.Me kan indstilles til følgende sprog: Engelsk, spansk, fransk, hindi og tysk.

  • Share: