Hvis du er som mig, har du garanteret mere end en Gmail. Jeg har en til mit arbejde, og så har jeg min private Gmail. Derudover har jeg også en til denne blog.

Nogle gange, når jeg her ude af huset i embeds medfør, har jeg brug for tjekke min skolemail, eller noget jeg har på mit arbejds-google-drev på min telefon. Eller omvendt har jeg brug for at tjekke en privat mail, mens jeg er på job.

På et sekund kan jeg skifte mellem det arbejdsmæssige og det private, fordi jeg kan være logget ind på flere Google konti på samme tid, uanset om jeg på PC, chromebook eller min telefon.

Når jeg er logget ind på min arbejdsmail, klikker jeg på mit profilbillede i øverste højre hjørne.

Herefter vælger jeg tilføj konto og logger ind på den mailkonto, jeg skal bruge.

Når jeg fremadrettet skal skifte mellem de to konti, klikker jeg bare på profilbilledet på den konto, jeg er inde på.

Jeg får nu en oversigt over mulige konti, og jeg klikker blot på den konto, jeg vil ind på. Kontoen åbner nu i et nyt vindue, så jeg kan arbejde begge steder på samme tid.

Når først man har tilføjet mere end en Google-konto på sit device, gælder muligheden for at skifte alle Google apps. Dvs. jeg kan også skifte mellem mellem arbejds- og privat Google Docs, Sheets osv.

På min telefon har jeg installeret Google Drev-appen, så jeg også kan tilgå dokumenter på arbejdsdrevet, når jeg ikke er på skolen.

Det er f.eks. nyttigt, når man er på lejrskole, så man har adgang til oversigt over grupper, rejseplan og andet, uden at man skal medbringe en halv regnskov i papir.

Til gengæld har jeg slået alle former for notifikationer fra på min telefon, så det er mig, der vælger, hvornår jeg vil se, at en kollega har delt noget med mig på drev eller lignende.

  • Share: