Et af mine favorit-værktøjer i Google Education er ubetinget Google Analyse. Det er på mange måder en digital schweizerkniv. Altså et meget-i-en-multi-værktøj.

Her finder du et online-kursus i Google Analyse, så du kan gå i gang allerede i dag; men læs først om alle de muligheder, der er i programmet.

Først og fremmest er Google Analyse et formidabelt værktøj til at indsamle data. F.eks. i spørgeskemaundersøgelser. Jeg undrer mig til stadighed, når jeg ser elever betale for at bruge surveymonkey i projektugen, når de har et gratis værktøj, der kan det samme i deres Google Education-pakke.

Selv bruger jeg Google Analyse, når mine elever skal vælge sig ind på hold, ønske nye pladser osv. Så slipper jeg for at fedte med sedler, for jeg har jo alle data nemt og overskueligt i et regneark genereret fra Google Analyse.

Google Analyse er også let at bruge til evaluering af undervisning. Både at eleverne summer over, hvad de har lært – men sørme også til summativ og formativ evaluering.

I værktøjet kan du lave selvrettende tests, hvor eleverne svarer på sandt/falsk og multiple choice spørgsmål. Men du kan også lade eleverne skrive længere tekstsvar, hvor de ikke bare gætter svaret, men rent faktisk viser, om de har forstået emnet og rent faktisk lært noget.

I begge situationer er det let at give point – eller skriftlig feedback.

En af de muligheder i Google Analyse, der i den grad har sparet mig for tid, er muligheden for at bruge ad ons/tilføjelselsprogrammer sammen med Google Analyse. Form Publisher-programmet gør det muligt for mig at lave uddybende evalueringer og feed-forward på elevbesvarelser uden at jeg skal bruge timer på skrive det samme igen og igen.

Jeg har blandt andet brugt Form Publisher sammen med Google Analyse, når jeg har lavet udtalelser til projektopgaven. Når først man har fanget systemet, går det hurtigt.

Men noget af det allersjoveste, du kan bruge Google Analyse til er, at du kan lave digitale escape rooms. Sjældent har jeg set mine elever være mere opslugte i timerne, og sjældent har jeg observeret bedre samarbejde, end når de løser gåder sammen.

Vejledninger til digitale escape rooms og uddybende evalueringer med Form Publisher er i støbeskeen, men øverst på denne side finder du et grundlæggende kursus i Google Analyse, så du allerede fra i dag kan lave

  • Dataindsamling
  • Spørgeskemaundersøgelser
  • Selvrettende test
  • Test, der skal rettes manuelt (men det er stadig hurtigt)

Jeg kan kun anbefale dig at komme i gang med at lære Google Analyse hurtigst muligt. Den tid, du bruger på at lære programmet, kommer ti-fold igen ved sparet tid senere. Det lover jeg!

Og til sidst et lille svirp med sprog-røgter-pisken. Ordet “analyse” i Google Analyse udtales på dansk. Programmet hedder Google Forms på engelsk, og udtaler du “analyse” på engelsk staves det med z som i “analyze.”

  • Share: