Kender du det, når du læser tekst, der er sat i punkform eller nummerorden, og det så ikke ser helt ordentligt ud, fordi kun første linje er rykket med? Det ses også nogle gange, at folk har forsøgt at rykke teksten ind med mellemrumstasten. Måske et levn fra skrivemaskinedagene?

Det kan være svært at læse noget, der skal være punktopstillet, hvis ikke hele teksten er rykket ind. Prøv at se forskellen på denne tekst i MinUddannelse, hvor den øverste ikke er opsat med bullets og den nederste er.Det er i virkeligheden ganske let at få tingene til at se godt ud både i Google Docs, Google Slides, i MinUddannelse, i Aula og alle mulige andre steder. Man skal bare lige vide, hvordan man gør.

Indsæt bullets eller numreDu skal starte med at finde bullets-ikonet i menu-linjen.

Klik på ikonet og indsæt teksten, der skal sættes i punktform. Når du trykker på returtasten, indsættet den automatisk næste bullet, ligesom teksten automatisk rykkes ind.Hvis du gerne vil have større mellemrum mellem de enkelte punkter, stiller du dig sidst i den nederste linje og trykker på “Shift” og “Enter” på samme tid.

Skal du have automatisk nummererering, foregår det på samme måde. Her skal du blot finde nummererings-ikonet i menulinjen.

Men ellers er det bare same same, but different.Skift udseende på bullets

Hvis du vil have andre designs på dine bullets, eller hvis du vi have alfabetisk rækkefølge i stedet for tal-rækkefølge, er det ret let at lave.

Både ved bullets-ikonet og ved nummererings-ikonet er der en lille hajtandsformet pil. Klikker du på den, får du en række af valgmuligheder.

 


Har du fortrudt dit valg af bullets, er det supernemt at ændre det. Marker blot den tekst, der skal ændres og vælg herefter i menuen, hvilke bullets/rækkefølgemarkører, du vil bruge.Indsæt underpunkter

Det er også ret let at lave underpunkter. Her trykker du blot på tab-tasten til det punkt, der skal rykkes længere ind end hovedpunktet.Når du ikke har flere underpunkter at tilføje, returnerer du til at skrive hovedpunkter, ved at trykke på Shift- og tab-tasten på samme tid.Fortsæt nummerering længere nede i dokumentet

Nogle gange har man indsat nogle punkter et sted i en tekst, og så vil man fortsætte den længere nede i teksten. Det kan man sagtens.

Indsæt automatisk nummerering som du plejer. Højreklik på det først tal i den nye rækkefølge og vælg “Fortsæt med den tidligere nummerering.”


Se her hvordan det ser ud.

  • Share: