Bogflix
Dette indlæg var faktisk et, jeg troede, jeg allerede have skrevet. Men da jeg så billeder fra et skolebibliotek syd for grænsen med en Bogflix-væg, gik det op for mig, at jeg slet ikke havde delt disse plakater endnu.
I løbet af dette år har vi fået renoveret vores skolebibliotek. Vores dygtige bibliotekar har naturligvis fokus på læselyst, og hvordan vi får formidlet bøger. Jo ældre eleverne bliver, jo sværere er det at få dem til at læse.
Der er ingen tvivl om, at streaming af serier tager tid fra lystlæsning, og her peger pilen sørme også på mig selv.
Forskellige steder på nettet havde jeg set Bookflix-plakater, og det er det koncept, jeg har oversat til dansk.
Vi lavede først plakaterne i A3, men de alligevel for små og gnidrede. Vi fik lov at bruge penge på at få dem lavet i plakatstørrelse; men her blev opløsningen ikke pæn.
Løsningen bliver til næste skoleår, at plakaterne sættes ind i Google Slides, og så kommer de op på en skærm i skolebiblioteket. På den led er det også lettere at vise flere plakater.
Jeg skal have en ny 7. klasse næste skoleår. Jeg tænker bestemt, at de skal lave bogflix-plakater til hinanden. Der er ingen tvivl om, at teenagere får lyst til at læse bøger, som deres kammerater har anbefalet til dem.
Nedenfor kan du tage en kopi af Bogflix-plakaten. Du skal have en Google-konto for at tage kopi af plakaten.
Bogflix-plakat Master i Google Slides standard størrelse
Bogflix-plakat Master i Google Slides A3
Når du har taget en kopi af slidet, finder du forsidebilleder af bøgerne på nettet og indsætter på plakaten.
En skabelon i Google slides er meget let at ændre. Hvis du vil have en anden overskrift klikker du blot på en tekstboks og skifter den ud.