Det er ingen hemmelighed, at jeg er meget glad for at bruge MinUddannelse til at lave forløb i mine klasser.

Særligt nu hvor jeg bruger det på fjerde år, er det virkelig fedt at opleve den tidsbesparelse, der ligger i at kunne kopiere tidligere forløb til nye klasser.

Bevares! Der er noget der skal laves om og redigeres. Opgaver, der ikke duede – eller som ikke duer til de elever, jeg har nu. Men sådan er det jo altid. Jeg er også blevet klogere på 4 år, så selvfølgelig skal tingene tilpasses.

Noget af det, der virkelig begejstrer mig ved MinUddannelse er, hvor let det er at dele forløb med kolleger – og hvor let det er for mig at kopiere kollegers forløb.

I mit team laver vi ofte forløb til hinanden, og her er lærerkommentar-boksen uvurderlig. Og det er den også, når jeg kigger på forløb, jeg lavede for flere år siden. For det er ikke altid, jeg kan huske, hvad jeg tænkte, da jeg lavede opgaven; ligesom mine kolleger sjovt nok ikke altid kan gennemskue det.

Det er kun personer, der er logget på MinUddannelse med en lærerkonto, der kan læse, hvad der står i kommentarfeltet.

Det er ikke synlig for eleverne.Du finder lærerkommentarboksen i forløbsbyggeren i MinUddannelse.Når du klikker på boksen, kan du skrive kommentarer til dig selv eller dine kolleger. Husk at gemme.
Indsæt Google Docs i kommentarfeltet

Når mine elever laver træningsopgaver, har jeg ofte lavet et svar-ark til mig selv. For mig er det smartest, at det ligger direkte i forløbet. Så kan jeg finde det lynhurtigt. Det er lidt ligesom i gamle dage, hvor jeg havde skrevet svarene direkte i lærereksemplaret af opgavebogen.

Man kan (endnu) ikke uploade dokumenter direkte i kommentarboksen; men så kan man linke til dem.

Jeg vælger at indsætte hele stien fra mit dokument på Google Drev både som tekst og link, fordi jeg har oplevet at links er døde efter opdateringer på MinUddannelse. Ved at indsætte hele stien, kan jeg altid kopiere den i min browser, hvis jeg får brug for det.Trin-for-trin-vejledning

1. Find dit dokument på Google drev og tryk på Del-knappen i øverste højre hjørne.2. Tryk på knappen “Kopier link”

3: Gå til kommentarboksen og indsæt linket.4. Mal stien (det du lige kopierede) over med din mus og tryk på “Indsæt link-knappen.”5. Under teksten URL indsætter du igen det, du kopierede fra Google Docs. Tryk herefter på “Indsæt.”6. Husk at trykke “Gem.”
Giv kolleger adgang til dit dokument i kommentarboksen

Som udgangspunkt er det kun dig selv, der kan se de dokumenter, du har linket til i kommentarboksen.

Skal dine kolleger have adgang til dit dokument, skal du ændre på delingsindstillingerne i dokumentet.

Tryk på del i højre hjørne af dokumentet.Tryk på “Rediger link.”Vælg herefter, hvem der skal have adgang (alle med linket eller kun folk i din egen organisation f.eks.?), og hvordan de skal have adgang (skal de kun kunne læse dokumentet – eller skal de også kunne rette i det?).

Tryk til sidst på “Udfør.”

  • Share: