Det er er sæson for prøver i folkeskolen.

Mine elever er i gang med at lave outlines i engelsk. Jeg kan konstatere, at de har hørt godt efter, når jeg gang på gang har gentaget, hvor vigtigt det er, at de opgiver deres kilder på korrekt i skriftlig fremstilling i dansk, for de spørger konstant, hvordan de skal oversætte termerne fra litteraturlisteautomaten til engelsk.

Heldigvis er kravene ikke så skrappe i engelsk. Deres outline skal ikke fylde mere end en side.

Når jeg selv er censor i engelsk, har jeg brug for at kunne konstatere, hvilken type kilde der er brugt – og at den er på engelsk. Og så bliver jeg uendelig træt, når jeg har et link til kilden på tre linjer. Det er jo umuligt at sidde og taste så lang en url.

Derfor beder jeg selv mine elever om at lave link til deres kilder som kortlink. Som jeg forklarer dem, så får censor jo deres outline i papirform – og det lidt svært at klikke videre fra et stykke papir.

Eksempel på censorvenlige kilder

Derudover er der jo et glimrende citations-værktøj i Google Udforsk, som gør det nemt og hurtigt at lave kilder.

Jeg har lavet en vejledning til mine elever, der fortæller, hvordan de ved at kombinere de to redskaber kan lave censorvenlige kilder til deres outlines på få minutter.

Her er vejledningen

  • Share: