Her finder du lucidpress-skabeloner til skriftlig fremstilling i dansk

En snak i en frokostpause med to danskkolleger satte tankerne i gang om kravene til layout.

Personligt er jeg meget begejstret for layoutkravet i skriftlig fremstilling i dansk, da et godt layout i den grad pirrer og fremmer lysten til at læse teksten.

Mine elever har arbejdet med Lucidpress i både 7. og 8. klasse. MEN jeg må sande, at mens nogle af dem er knalddygtige til at layoute, er der andre elever, der bare ikke rigtigt knækker koden.

Diskussionen i frokostpausen gik på, hvor meget vi som dansklærere skal bruge på layout-delen. Er det trods alt ikke vigtigere, at eleverne lærer at skrive?

Da jeg samtidig har fået en del nye elever i 9. klasse, der ikke har arbejdet meget med Lucidpress før, stod jeg lidt i en klemme. Elevernes sidste skoleår er så presset i forvejen, at der ikke er tid til at bruge 1-2 ugers dansktimer på, at alle elever får lært layout. Samtidig er det jo gevaldigt spild af tid for de af mine elever, der i forvejen mestrer det.

Eleverne må jo gerne bruge nettet under prøven (hvis bare de angiver kilder); ligesom de også forud for prøven må lave skabeloner til brug til prøven.

Jeg har derfor lavet et sæt skabeloner til mine elever. Dem har jeg tilføjet til mit Lucidpress-kursus.  Skabelonerne kan bruges af alle; men man skal have basiskendskab til, hvordan man f.eks. overfører tekst fra en tekstboks til en anden (det er der guides til i avislayout-delen).

I skabelon-delen findes også en guide til, hvordan man bruger de skabeloner, der findes i Lucidpress i forvejen. Det giver virkeligt et flot og professionelt layout.

  • Share: