Jeg har for nylig skrevet om, hvordan skærmprint og skærmoptagelser er blevet lettere på en Chromebook.

Når jeg alligevel anbefaler, at du installere tilføjelsesprogrammet Nimbus, er det fordi, det har nogle ekstra features, som jeg savner, når jeg tager almindelige skærmprint på min Chromebook.Tilslørings-effekt

Tilsløringseffekt (blur) er ganske nyttigt, når man vil skjule ansigter eller navne på personer.Tegneredskaber

Noget andet, der er fedt, ved Nimbus, er, at jeg kan tilføje pile, cirkler, talebobler osv. direkte til mit skærmprint uden at skulle hente det ind i fx. Google tegninger først. Jeg kan tilpasse, tilføje, tegne og downloade i ganske få skridt.Lav skærmoptagelser

Udover skærmbilleder kan Nimbus også lave skærmoptagelser med og uden webcam, med og uden speak og med og uden lyd fra skærmen.

Lyd fra skærmen er supersmart, hvis du underviser i og med podcast, og du skal optage et lydklip fra fx. DR LYDs hjemmeside.I praksis kan du lave det samme med skærmoptagelser i Nimbus, som du kan med Skoletubes Wevideo – inkl. at uploade direkte til Google Drev.

Det smarte ved Nimbus er dog, at du har både skærmoptagelse og skærmprint i samme program.

I forhold til elever ved jeg dog ikke, om der kan være noget med GDRP i forhold til at optage egne stemmer, så her må du anbefale andre programmer

Du kan fint nøjes med gratisversionen

Nimbus kan opgraderes til en pro-version, hvor du får flere features. Det har jeg prøvet. Det behøver du ikke.

Det var ikke specielt dyrt, men jeg tilkøbte det primært for at kunne klippe i mine skærmoptagelser/videoer, og det fik jeg aldrig rigtigt til at du.

Der er selvfølgelig begrænsninger ved gratisversionen. Fx. kan du ikke optage videoer, der er mere end 5 minutter lange.

Min erfaringer er dog, at instruktionsvideoer skal være så korte som muligt. Hvis jeg skal lære noget nyt, vælger jeg altid de kortest mulige videoer på YouTube. Det er sjældent, at mine egne behov rækker ud over de 5 minutter.

Sådan får du Nimbus i din chromebrowser

Gå til Chrome Webshop og skriv Nimbus i søgefeltet.I oversigten, der kommer frem, klikker du på Nimbus Screenshot og Screen Video recorder.


Klik på “Føj til Chrome.”


Klik på “Tilføj udvidelsen.”


Find Nimbus i oversigten over udvidelser (puslespilsbrikken i øverste højre hjørne). Du kan evt. fastgøre den til menuen ved at klikke på tegnestiften, så den går fra hvid til blå.


Nimbus er et tilføjelsesprogram. Hvad det er, kan du læse mere om her.

Du finder en (engelsksproget) quickguide her.

  • Share: