Noget af det allervigtigste i disse tider er at lave noget skægt og ikke-fagligt med eleverne. De sidder meget alene og laver opgaver. Der skal være noget afveksling i deres online-skoletid. Det er vigtigt for deres trivsel.

Jeg har indført fredagsbingo med min 7. klasse. Sidste lektion fredag mødes vi i Meet og spiller bingo online.

Pladen laver eleverne selv ud fra nedenstående guide.

Du finder guide til spilleplade her.

Til trækning af tal bruger jeg et online-system fra Geogebra. Det er så simpelt, at selv en humanist kan finde ud af det.

Den der råber op, viser sin skærm for resten af klassen. Så kan eleverne både se og høre, det tal, der råbes op.

De tal, der er trukket tidligere, markeres med lilla på oversigten, mens det aktuelle tal vises i stort format i højre side.

Men det allerbedste ved denne generator er, hvis man har sat flueben i “Vis bingolingo.” Så vises de faste vendinger under det gamle tal.

Det er altså en udpræget fornøjelse, når eleverne klapper og hujer og råber “Gamle Ole.” Coronabingo skal helt klart spilles med både mikrofon og kamera tændt.

Du finder Geogebras bankogenerater med tjektavle her.

Skal eleverne øve sig, finder du mere bingo-lingo her.

Hos os spiller vi med hele pladen fuld. Vinderen får en præmie. Første gang sendte jeg med posten, da jeg ikke bor i lokalområdet. Det bliver for dyrt (det koster 40 kr. at sende en pakke snøfler!)

Nu er reglerne sådan, at den, der vinder, finder præmie til næste uge. Til gengæld får man så lov at råbe op.

Jeg er lavet et øvesæt i Quizlet til bingo-lingo. Eleverne kan jo øve termerne ved at spille Quizlet Live sammen og hver for sig. Så har du endnu en sjov aktivitet sammen med dine elever.

Her finder du bingo-lingo-sæt i Quizlet.

  • Share: